Nieuws

Opdracht Backend Migratie Engineer bij onze eindklant regio Utrecht

Voor onze klant in de regio Utrecht, zoeken wij een Backend Migratie Engineer
 
 
Aanvraagnummer:             571
Start Inhuur:                    1 oktober 2018       
Eind Inhuur:                     31 maart 2019 met optie op verlenging
Inzet per week:                36 uur
Tariefindicatie:                  € 70,00/75,00 excl. BTW, incl. Woon/werkverkeer en parkeerkosten
 
Aanbieden kan tot:            14 september 2018 voor 11:00 uur
Intakegesprekken gepland: donderdag 20 september 2018 tussen 13:00 uur – 15:00 uur
Bijzonderheden:                Exclusiviteit, ingevulde vragenlijst, 2 referenten, VOG vereist
 
Inhuur gegevens Backend Migratie Engineer
Voor het Programma Vernieuwing Utrechtse Digitale is onze klant op zoek naar een Backend Migratie Engineer. Een groot aantal bedrijfs- en IT-applicaties (van algemeen tot specifiek) dient overgezet te worden naar het nieuwe ITplatform. We zijn op zoek naar iemand met concrete applicatiemigratie-ervaring met een hands-on “can do” mentaliteit.
 
Dit ga je doen.
Je werkt voor het cluster Operations Center, onderdeel van Automatisering. Je zorgt samen met je teamgenoten voor beschikbaarheid, (technisch) beheer en onderhoud van alle applicaties. Bestaande, nieuwe en vernieuwde onderdelen van de
applicaties neem je in beheer. Je zorgt dat we de afgesproken serviceniveaus halen. Dat doe je op basis van beschreven operationele processen en de technische documentatie. Ook de documentatie van de infrastructuur en werkprocessen onderhoud je.
Voor leverancier en klant voer je kleine herstelwerkzaamheden uit, update je applicaties en stel je autorisaties in.
 
Resultaatgebieden:

 • Het binnen de gestelde periode migreren van applicatieomgevingen van IST naar SOLL omgeving binnen het te migreren organisatieonderdeel (Chunk) in samenwerking met de backend migratie specialisten, frontend packagers, test coördinatoren en de technisch applicatie beheerders;
 • Het tijdig en volledig opleveren van applicatie intakes, installatie documentatie en technische migratieplannen;
 • Het tijdig en volledig installeren en configureren van de applicatieomgevingen op de doelarchitectuur volgens het OTAP principe;
 • Het uitvoeren van de nazorg en overdracht van de applicatieomgevingen naar de support organisatie
 
Inleiding
Automatisering is verantwoordelijk voor de technische ICT Infrastructuur. Wij doen dit vanuit een state of the art twin-datacenter in eigen beheer. Wij lopen voorop in virtualisatie – met servers, werkplekken en netwerkinfrastructuur.
Wij gaan voor maximale automatisering van beheerstaken; selfservice is meer regel dan uitzondering.
De grootste uitdaging waar de afdeling voor staat is het steeds sneller implementeren van zeer innovatieve technische infrastructuur en tegelijk ook het blijvend waarborgen van de correcte levering van deze infrastructuur.
 
Dit is onze ICT-omgeving    
Wij bieden aan circa 5200 collega’s in totaal ongeveer 700 applicaties aan. De werkplekken zijn gevirtualiseerd op basis van VMware View en zijn 24/7 intern en extern beschikbaar. Voor ontsluiting van alle (circa 80) locaties beschikken we over een eigen glasvezelnetwerk.
Het Windows/Linux applicatie-hosting platform is gevirtualiseerd op basis van VMWare vSphere. In onze private cloud is Selfservice voor het leveren van ICT infrastructuur een speerpunt. In dat kader implementeren we netwerkvirtualisatie, automation en
orchestration. Dit doen we met producten NSX, VRA en VRO van VMWare.
We gebruiken oplossingen van Netapp voor de benodigde storage (werkplek en applicatiehosting). Voor database hosting gebruiken we Oracle, MS-SQL en MySQL. Telefonieservices leveren we op basis van een Avaya oplossing gecombineerd met een private en een openbare GSM-oplossing.
Er is een aparte omgeving ingericht voor het beheer van de productieomgeving. Naast de specifieke product tooling zetten we de Microsoft System Center Suite in als enterprise oplossing.
 
Hier zijn we trots op
Wij willen vooroplopen als het gaat om innovatie. We werken in een nagelnieuw kantoor met een ‘state of the art’ ICT omgeving en een moderne technische infrastructuur. Wij zijn klantgericht en gemotiveerd om problemen op te lossen, te ontzorgen en te vernieuwen. Door onze dienstverlening, maatwerkoplossingen en support, kunnen collega’s zich optimaal richten op hun kerntaken voor burgers en bedrijven. Soortgelijke diensten leveren we ook aan andere publieke organisaties. Het leveren van een goede service aan onze interne en externe klanten is topprioriteit.
 
Onze plek in de organisatie
Automatisering is opgebouwd uit vier clusters.
Het cluster Vernieuwing is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en vernieuwen van de infrastructuur en de realisatie van ICT projecten.
Het cluster Solution Center is verantwoordelijk voor de uitvoering van (projectmatige) wijzigingen en het oplossen van verstoringen.
Het cluster Operations Center is verantwoordelijk voor het technisch beheer van de infrastructuur.
Het cluster Besturing en Control is verantwoordelijk voor de ICT beheerprocessen en logische operationele taken die deze direct Ondersteunen
 
Profiel / dit breng je mee
 • HBO+ werk en denkniveau;
 • Minimaal 4 jaar ervaring in complexe en omvangrijke migratie trajecten van bedrijfs- en applicatiesystemen. Deze systemen omvatten de technische infrastructuur die altijd bestaan uit; één of meerdere database servers, applicatie servers, webservers of een combinatie van deze;
 • Aantoonbare ervaring met het bouwen en migreren van (technische) infrastructuren voor bedrijfs- en applicatiesystemen volgens het OTAP principe. Hierbij zijn onderstaande gebieden essentieel:
 • Installatie en configuratie van (bedrijfs-)applicaties op Microsoft Server 2016 platformen
  • Installatie, configuratie en migratie van SQL 2016 databases (waaronder: database migraties/restore van SQL 2012/2014 naar SQL 2016)
 • Aantoonbare ervaring met het schrijven van intakes en installatie documentatie;
 • Beschikken over technische infrastructurele kennis en aantoonbare ervaring in het inventariseren van complexe
 • applicatielandschappen (bedrijfssystemen) en informatieketens
 • Functie wensen Backend Migratie Engineer
 • Kennis van, en ervaring met netwerk infrastructuren;
 • Basiskennis van Linux, en Oracle databases;
 • Ervaring met migratie projecten binnen de overheid;
 
Competenties
_ Een teamspeler
_ Analytisch vermogen
_ Accuraat
_ Proactief
_ Stressbesteding
_ Communicatief vaardig (schriftelijk en mondeling)
_ Doel- en resultaatgericht
_ Vastberaden
_ Pragmatisch
 
In de uitvoering van ons werk staan de vier kernwaarden centraal: open, wendbaar, scherp en betrouwbaar. Ze komen tot uiting in onze heldere afspraken, servicegerichte en flexibele werkhouding, scherpe (financiële) planning en betrouwbare inzet.
Van onze medewerkers verwachten we dat ze – vanuit deze kernwaarden - hun persoonlijke vaardigheden en vakkennis verder ontwikkelen.
Automatisering hanteert de kernwaarden (open, wendbaar, scherp en betrouwbaar) en de U-Factor (onafhankelijk van tijd, plaats en apparaat kunnen werken, verdergaande digitalisering van werkprocessen, ketenvorming en veranderende dienstverlening van de
gemeente). Deze kernwaarden zijn het uitgangspunt om te komen tot de gewenste cultuur binnen Automatisering.
Automatisering verwacht van de medewerkers dat zij, ongeacht hun positie in de organisatie, werken in het belang van het grotere geheel van de afdeling en daarvoor brede basisvaardigheden hebben of ontwikkelen en de kennis m.b.t. de specialisatie actueel houden. Van alle medewerkers wordt inzet gevraagd buiten kantoortijden, omdat de ICT dienstverlening 7x24 uur per week geleverd wordt. Groot onderhoud wordt bij voorkeur gepland in het weekend, zodat gebruikers hierdoor zo min mogelijk worden gehinderd.
 
Heb je of ben je een geschikte kandidaat? Reageer dan direct!
Dit kan naar info@q-en-a.nl ovv aanvraagnummer 571 Backend Migratie Engineer 
Heb je vragen over de aanvraag dan kan je contact opnemen met:
Roland Versteeg (0344 – 627 230 of 06-25 190 191).
Bijzonderheden
In onze aanbieding richting de klant dienen wij exclusiviteit af te geven.
 
Exclusiviteit houdt het volgende in:
 • Uitsluitend laten aanbieden via Q&A op de betreffende opdracht en onder geen beding terugtrekken uit de aanbiedingsprocedure.
 • Tot en met 5 werkdagen nadat de aanbiedingstermijn tussen onze klant en Q&A is gesloten dient beschikbaarheid te worden gegarandeerd.
 • Indien er een intake volgt dient er nog eens 3 werkdagen exclusiviteit te worden gegarandeerd.
 • Het moment voor een eventueel intakegesprek wordt door onze klant bepaald. Hierin dient men zich te schikken.
 
De aanvraag dient vergezeld te gaan van een ingevulde vragenlijst incl. motivatie en 2 referenten.
 
 
 
                                                                         
 

< Terug naar nieuws